Lokal mat-klimatsmart

posted in: BLOGG JORDOMAT | 0

Affisch Lokal mat-klimatsmartPå fredag den 27 maj 2022 är det dags för eventet Lokal mat-klimatsmart på torget i Osby klockan 12-17. Upprinnelsen är boken som Bo Bengtsson och jag skrev tillsammans  Lantbruk, klimat och framtiden. Den ledde till flera studiecirklar som jag ledde bland annat en under hösten 2021 i Visseltofta. Efter flera givande träffar med lokala bönder, producenter och andra intresserade av mat och klimat ville vi gå vidare. Resultatet är eventet på fredag som framför allt Anna Johansson på ABF och jag planerat och nu genomför.

Syftet är att skapa större förståelse för hur maten kommer till på ett lustfyllt sätt med tipspromenad, information om kor och mjölkprodukter, bokbord och utställningar och information. Tio lokala producenter inom ramen för ägg, kött, ost, honung, bröd med mera medverkar och även en lokal förmåga som framställer lokal el.

Varmt välkomna!